los



Zoologie

Alces alces – největší savec z čeledi jelenovitých. Tělo 150–200 cm vysoké, hmotnost 300–500 kg. Žije v lesním pásmu severní a východní Evropy, Asie a Ameriky. V Čechách byl vyhuben v 16. století, na Slovensku v 17. století. V minulých letech několik losů opět trvale žilo v jižních Čechách, vyskytly se i případy, kdy se los ze severu vydal až do našich zeměpisných šířek. Je celoročně hájen.



Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 16. 7. 2021
Autor: -red-

Odkazující hesla: lopata, spárkatá zvěř, tajga.

Sdílet: Facebook Twitter



Reklama: