kuna



Martes – rod savců z čeledi kunovitých. Je známo 8 druhů. Žijí v Evropě, v Asii a v Severní Americe. V České republice se vyskytují 2 druhy. Kuna lesní, Martes martes, ovývá větší lesní komplexy a kuna skalní, Martes foina, žije v lidských stavbách a ve velkých městech. Požírají živočichy do velikosti králíka. Živí se i plody a ovocem. Všechny kuny poskytují cennou kožešinu. Do rodu Martes patří také sobol a charza.

Datum vytvoření: 13. 9. 2000
Datum aktualizace: 13. 9. 2000
Autor: -PK-

Odkazující hesla: kaňkování, kožešinová zvířata, montánní stupeň, nogata, výřad.

Sdílet: Facebook Twitter



Reklama: