kasuár



[Holanština < malajština], Casuarius, rod velkých ptáků z řádu pštrosů se silně zakrnělými křídly, s tmavým opeřením a s lysými barevnými výrůstky na hlavě a krku. Známy 3 druhy. Žijí v pralesích Nové Guineje a severní Austrálie.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 4. 10. 2005
Autor: -red-

Odkazující hesla: austromalajská oblast.

Sdílet: Facebook Twitter

Reklama: