vlhovití



Meropidae – čeleď pestře zbarvených ptáků z řádu srostloprstých. Je známo 24 druhů. Žijí v tropech a subtropech Afriky, Asie a Evropy. Mají dlouhá křídia, ocas a zobák. Živí se blanokřídlým hmyzem loveným v letu. K hnízdění si vyhrabávají zemní nory. V České republice místy hnízdí vlha pestrá, Merops apiasten Přilétá v červnu, odlétá v srpnu, zimuje v Africe. Je chráněná.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 9. 10. 2006
Autor: -red-

Sdílet: Facebook Twitter

Reklama: