puma



[Španělština < indiánské jazyky], Puma Felis – rod šelem z čeledi kočkovitých. Jediný druh – puma americká, Puma concolor, dosahuje hmotnosti až 100 kg. Tělo zbarveno rezavohnědě až stříbrohnědě, na hlavě tmavé skvrny. Žije v horských lesích Severní a Jižní Ameriky.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 9. 1. 2004
Autor: -red-

Odkazující hesla: kočkovití, Tikal.

Sdílet: Facebook Twitter

Reklama: