prasatovití



Zoologie
Suidae – čeleď nepřežvýkavých savců z řádu sudokopytníků. Mohutné špičáky směřují v obou čelistech vzhůru nebo do stran. Tělo je zploštělé, hlava ukončena lysým rypákem s čelně umístěnými nozdrami. Je známo 8 druhů. Žijí v Africe, Evropě a Asii. K prasatovitým patří prase a babirusa.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 29. 5. 2006
Autor: -red-

Odkazující hesla: kanec, nepřežvýkavci, pekarovití, štětkoun.

Sdílet: Facebook Twitter



Reklama: