levhart



[Němčina < latina], leopard, Panthera pardus – velká šelma z čeledi kočkovitých. Hmotnost samce je až 100 kg. Skvrny na srsti tvoří jednoduché kroužky. Občas se vyskytuje barevná odchylka černý pardál, zvaný též baghira. Levhart se živí velkými obratlovci, kořist často vynáší na stromy. Denně spotřebuje 5 až 6 kg masa. Obývá jižní, jihovýchodní Asii a Afriku. V mnoha oblastech je ohrožen vyhubením.



Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 16. 8. 2020
Autor: -red-

Odkazující hesla: kočkovití.

Sdílet: Facebook Twitter



Reklama: