lachtanovití



Otariidae – čeleď savců z řádu ploutvonožců. Samci jsou mnohem větší než samice a dosahují hmotnosti i přes 1 t. V harému silného samce bývá přes 50 samic. Žijí většinou v mořích jižní polokoule. Živí se rybami, korýši a hlavonožci. Je známo 13 druhů. Pro cennou kožešinu jsou některé druhy dnes již téměř vyhubeny. Podle mezinárodních konvencí jsou všichni lachtanovití chránění a nesmějí se lovit.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 11. 9. 2006
Autor: -red-

Odkazující hesla: síl.

Sdílet: Facebook Twitter

Reklama: