koala



[Australské jazyky], Phascolarctos, rod primitivních savců – vačnatců z čeledi kuskusovitých. Je znám jediný druh – koala medvídkovitý, Phascolarctos cinereus, který žije ve východní Austrálii. Dospěli jedinci dosahují hmotnosti až 15 kg. Samec si střeží harém 5-6 samic. Samice rodí mládě o hmotnosti 1 g. Živí se výhradně listy blahovičníku. Je to přísně chráněný druh.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 19. 9. 2000
Autor: -red-

Odkazující hesla: kuskusovití.

Sdílet: Facebook Twitter

Reklama: