karakulská ovce



Kožešinové plemeno tlustoocasých ovcí, rozšířené hlavně v Rusku, Afghánistánu, jižní Africe a Argentině. Zbarvení dospělých ovcí je šedé. Karakulské ovce se chovají pro kožky jehňat (tzv. perzián), které jsou většinou černě zbarvené. hmotnost bahnic i beranů je 45-65 kg. Průměrná stříž vlny u bahnic 2 kg, u beranů 3 kg.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 6. 8. 2006
Autor: -red-

Odkazující hesla: archar, Krasnovodská oblast, Maryjská oblast.

Sdílet: Facebook Twitter

Reklama: