karakal



[Turečtina], rysec pustinný, Caracal caracal – šelma z čeledi kočkovitých, podobný rysovi. Žije v suchých oblastech Afriky a v pustinách střední Asie. Loví drobné savce a ptáky. V Indii cvičen k lovu zvěře.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 20. 9. 2000
Autor: -red-

Odkazující hesla: kočkovití.

Sdílet: Facebook Twitter

Reklama: