kabar



Zoologie
[ruština < tatarské jazyky], Moschus rod malých savců z čeledi jelenovitých. Samci mají na břiše pachovou žlázu, která vylučuje pronikavě páchnoucí výměšek. Znám jediný druh – kabar pižmový, Moschus moschiferus. Žije v horách střední a východní Asie. Hmotnost 10–15 kg.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 19. 8. 2005
Autor: -red-

Odkazující hesla: mošus, žlázy.