dugong



Zoologie

[Malajština], moroň, Dugong, rod mořských savců z řádu sirén. Jediný druh, dugong indický, Dugong dugong, žije v Indickém oceánu. Má tělo až 3 m dlouhé, o hmotnosti 170 kg. Živí se mořskými rostlinami. Ohrožený vyhubením.



Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 12. 8. 2020
Autor: -red-

Sdílet: Facebook Twitter



Reklama: