brávník



Zoologie
Drozd brávník, Turdus viscivorus pták z čeledi drozdovitých, náš největší druh drozda. Podle hlasu je také lidově označován jako prskavec. Žije v lesích. V zimě se živí bobulemi jmelí a ochmetu a přispívá tak k jejich šíření. Část zimuje v říjnu až únoru v nížinách České Republiky, část v jižní Evropě.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 22. 11. 2000
Autor: -red-

Odkazující hesla: drozd, drozdovití.

Sdílet: Facebook Twitter



Reklama: