blavor



Zoologie
Ophiosaurus – rod ještěrů z čeledi slepýšovitých. Je beznohý. Je známo celkem 12 druhů, které žijí hlavně v oblasti od Maroka po Borneo a v jihovýchodních USA. V jihovýchodní Evropě žije až 125 cm dlouhý blavor žlutý, Ophiosaurus apodus.

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 20. 6. 2008
Autor: -red-

Sdílet: Facebook Twitter

Reklama: