blavor



Zoologie

Ophisaurus – rod ještěrů z čeledi slepýšovitých. Je beznohý. Je známo celkem 12 druhů, které žijí hlavně v oblasti od Maroka po Borneo a v jihovýchodních USA. V jihovýchodní Evropě žije až 125 cm dlouhý blavor žlutý, Ophisaurus (pseudopus) apodus.



Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 8. 10. 2021
Autor: -red-

Sdílet: Facebook Twitter



Reklama: