ara



Název pochází z indiánských jazyků, Ara, rod pestře zbarvených velkých ptáků z řádu papoušků. Mají dlouhý klínovitý ocas a mohutný zobák. Je známo 15 druhů. Žijí v tropických pralesích Střední a Jižní Ameriky. V přírodě hnízdí v dutinách stromů, živí se různými plody, semeny a ořechy. Některé druhy se chovají v klecích (ara ararauna). Jsou zařazeni na seznamu CITES. V současnosti nejohroženější druh na světe je ara spixův neboli ara škraboškový (Cyanopsitta spixii).

Datum vytvoření: 14. 3. 2000
Datum aktualizace: 26. 9. 2005
Autor: -red-

Sdílet: Facebook Twitter



Reklama: