nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Park
 Nick, *6.12.1958 (Preston, Lancashire, Velká Británie), vlastním jménem Nicholas Wulstan Park...

Trier
 Lars von, *30.4.1956 (Kodaň, Dánsko), dánský filmový a televizní režisér, scenárista...

Němeček
 Jan, *22.3.1926 (Praha) – †6.7.2004 (Praha), český filmový a televizní kameraman...

Kurosawa
 Akira, *23.3.1910 (Tokio) – †6.9.1998 (Tokio), nejvýznamnější japonský filmový režisér a ...

Mercury
 Freddie, *5.9.1946 (Zanzibar) – †24.11.1991, vlastním jménem Farookh Bulsara, britský zpěvák...


bešamel
[Francouzština], světlá omáčka připravená z másla nebo jiného tuku a hladké mouky. Ředí se mlékem nebo smetanou a doplňuje vývarem z masa. Používá se na světlé zadělávané maso a drůbež, na jemnou úpravu zeleniny; základ četných smetanových omáček. Vyrábí se též průmyslově.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.