nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Sharif
 [Šarif], Omar, *10.4.1932 – †10.7.2015 (Alexandrie, Egypt), vlastním jménem Michael Shalhoub...

White
 Barry, *12.9.1944 (Galveston, Texas) – †4.7.2003 (West Hollywood), vlastním jménem Barry...

Belmondo
 Jean-Paul, *9.4.1933 (Neuilly-sur-Seine, Paříž, Francie), francouzský filmový a divadelní herec...

Frič
 Martin (Mac), *29.3.1902 – †26.8.1968, český filmový režisér, scenárista, herec. Profesor AMU...

Najbrt
 Marek, *27.11.1969 (Praha, Česká republika), český filmový režisér, scenárista a příležitostný...


bešamel
[Francouzština], světlá omáčka připravená z másla nebo jiného tuku a hladké mouky. Ředí se mlékem nebo smetanou a doplňuje vývarem z masa. Používá se na světlé zadělávané maso a drůbež, na jemnou úpravu zeleniny; základ četných smetanových omáček. Vyrábí se též průmyslově.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.