nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Bruckheimer
 Jerry, *21.9.1945 (Detroit, Michigan, USA), vlastním jménem Jerome Leon Bruckheimer (přezdívkou Mr...

4tet
 České vokální kvarteto založené v říjnu roku 2002 z iniciativy Jiřího Korna. Členy...

Burian
 Jan, *26.3.1952 (Praha), český písničkář a spisovatel. V letech 1974–1985 tvořil...

Vilhelmová
 Tatiana, *13.7.1978 (Praha, Česká republika), česká filmová, televizní a divadelní herečka...

Antonioni
 [Antonjony], Michelangelo, *29.9.1912 (Ferrara, Itálie) – †30.7.2007 (Řím, Itálie), italský...


bešamel
[Francouzština], světlá omáčka připravená z másla nebo jiného tuku a hladké mouky. Ředí se mlékem nebo smetanou a doplňuje vývarem z masa. Používá se na světlé zadělávané maso a drůbež, na jemnou úpravu zeleniny; základ četných smetanových omáček. Vyrábí se též průmyslově.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.