nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Lukavský
 Radovan, *1.11.1919 (Praha, Československo) – †10.3.2008 (Praha, Česká republika), významný...

Hybner
 Boris, *5.8.1941 (Vyškov) – †2.4.2016, český mim, herec, scenárista, režisér a pedagog...

Emmerich
 Roland, *10.11.1955 (Stuttgart, Německo), americký filmový režisér, scenárista a producent...

Newell
 Mike, *28.3.1942 (St. Albans, Hertfordshire, Velká Británie), vlastním jménem Michael Cormac Newell...

Mareš
 Leoš, *27.4.1976 (Beroun), český rozhlasový a televizní moderátor. V záři 1994 se stal...


bešamel
[Francouzština], světlá omáčka připravená z másla nebo jiného tuku a hladké mouky. Ředí se mlékem nebo smetanou a doplňuje vývarem z masa. Používá se na světlé zadělávané maso a drůbež, na jemnou úpravu zeleniny; základ četných smetanových omáček. Vyrábí se též průmyslově.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.