nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Bergman
 Ingrid, *29.8.1915 (Stockholm, Švédsko) – †29.8.1982 (Londýn, Velká Británie), významná...

Havelková
 Libuše, *11.5.1924 (České Budějovice), rodným jménem Libuše Drboutová, česká herečka a ...

Hřebejk
 Jan, *27.6.1967 (Praha, Československo), český filmový, televizní a divadelní režisér...

Gollová
 Nataša, *27.2.1912 (Brno, tehdejší Rakousko-Uhersko) – †29.10.1988 (Praha, Československo...

Paolini
 Christopher, *17.11.1983, americký spisovatel. Již v průběhu studia, kdy ho doma učili jeho...


bešamel
[Francouzština], světlá omáčka připravená z másla nebo jiného tuku a hladké mouky. Ředí se mlékem nebo smetanou a doplňuje vývarem z masa. Používá se na světlé zadělávané maso a drůbež, na jemnou úpravu zeleniny; základ četných smetanových omáček. Vyrábí se též průmyslově.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2019, OPTIMUS s.r.o.