nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Jirous
 Ivan Martin, zvaný Magor, *23.9.1944 (Humpolec) – †10.11.2011 (Praha), český básník, výtvarný...

Vášáryová
 Magda (Magdaléna), *26.8.1948 (Banská Štiavnica), slovenská herečka a politička, sestra Emílie...

Fonda
 Henry, *16.5.1905 (Grand Island, Nebraska, USA) – †12.8.1982, vlastním jménem Henry Jaynes...

Petersen
 Wolfgang, *14.3.1941 (Emden, Německo), německý filmový režisér a producent, pracující...

Stallone
 Sylvester, *6.7.1946 (New York, USA), vlastním jménem Sylvester Gardenzio Stallone, americký filmový...


pekařské výrobky
Pečené potraviny vyrobené z kypřeného těsta, hlavně z mouk různého původu a vymletí nebo z jejich směsí a různých dovolených přísad. Rozdělují se zejména na žitné pekařské výrobky (žitný chléb, žitné výrobky), u nichž se jako kypřicí prostředek používá kvas, a na pšeničné výrobky (bílé pečivo, například rohlíky), u nichž se ke kypření používá pekařské droždí. Viz také pečivo.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.9.2000
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.