nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Loukotková
 Jarmila, *14.4.1923 (Praha) – †29.10.2007 (Praha), česká prozaička. Byla dcerou českého...

Annakin
 Ken, *10.8.1914 (Beverley, Yorkshire, Velká Británie) – †22.4.2009 (Beverly Hills, Kalifornie...

Moby
 *11.9.1965 (New York), vlastním jménem Richard Melville Hall, americký DJ. Přezdívku Moby získal už...

Monty Python
 Britská komediální skupina založená roku 1969. Její členové (Graham Chapman, John Cleese, Terry...

Herzog
 [Hercog], Werner, *5.9.1942 (Mnichov, Německo), vlastním jménem Werner H. Stipetic, německý filmový...


pekařské výrobky
Pečené potraviny vyrobené z kypřeného těsta, hlavně z mouk různého původu a vymletí nebo z jejich směsí a různých dovolených přísad. Rozdělují se zejména na žitné pekařské výrobky (žitný chléb, žitné výrobky), u nichž se jako kypřicí prostředek používá kvas, a na pšeničné výrobky (bílé pečivo, například rohlíky), u nichž se ke kypření používá pekařské droždí. Viz také pečivo.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.9.2000
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.