nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Anna K
 *4.1.1966 (Špindlerův Mlýn), vlastním jménem Lucianna Krecarová, česká zpěvačka a herečka...

Alkehol
 Česká hudební rocková skupina založená v roce 1991 Otou Herešem a Petrem Bunešem...

Geislerová
 [Gaislerová], Anna (Aňa), *17.4.1976 (Praha, Česká republika), česká filmová a televizní...

Giamatti
 Paul, *6.6.1967 (New Haven, Connecticut, USA), vlastním jménem Paul Edward Valentine Giamatti...

Legátová
 Květa, *3.11.1919 (Podolí u Brna) – †22.12.2012, vlastním jménem Věra Hofmanová, česká...


aditiva
[adytý-, latina] potravinářství látky přidávané při výrobě potravin, zlepšující vlastnosti. Aditiva zlepšují údržnost, uchování nutriční a biologické hodnoty, smyslové vlastnosti potravin. Účinkují fyzikálně (barviva, kypřidla), chemické a biochemické (antioxidanty, konzervační činidla), fyziologické (vitamíny, minerální soli).


 

Odkazující hesla: glutamát sodný
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.4.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2019, OPTIMUS s.r.o.