nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Geddes
 Anne, *září 1956, novozélandská fotografka. Narodila se v Austrálii, nyní žije a pracuje...

Dvořák
 Jan, *14.8.1925 – †16.1.2006, český výtvarník, loutkoherec, režisér a pedagog. Vystudoval...

Bowie
 David, *8.1.1947 (Londýn) – †10.1.2016 (New York), vlastním jménem David Robert Jones, britský...

Tara Fuki
 České violoncellové duo, které od roku 2000 tvoří cellistky Andrea Konstankiewicz-Nazir a ...

Red Hot Chili Peppers
 Americká hudební funk-rocková skupina založená roku 1983. Jejími zakládajícími členy byli Michael...


aditiva
[adytý-, latina] potravinářství látky přidávané při výrobě potravin, zlepšující vlastnosti. Aditiva zlepšují údržnost, uchování nutriční a biologické hodnoty, smyslové vlastnosti potravin. Účinkují fyzikálně (barviva, kypřidla), chemické a biochemické (antioxidanty, konzervační činidla), fyziologické (vitamíny, minerální soli).


 

Odkazující hesla: glutamát sodný
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.4.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2019, OPTIMUS s.r.o.