nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Eastwood
 Clint, *31.5.1930 (San Francisco, Kalifornie, USA), vlastním jménem Clinton Eastwood jr., americký...

Weiss
 Jiří, *29.3.1913 (Praha) – †10.4.2004 (Santa Monica, Kalifornie, USA), český filmový režisér...

Kirschner
 Jana, *29.12.1978 (Martin), slovenská zpěvačka. Od mládí navštěvovala hodiny hry na klavír a ...

Lucas
 George, *14.5.1944 (Modesto, Kalifornie, USA), americký filmový režisér, producent a podnikatel...

Campbell
 Martin, *24.10.1940 (Nový Zéland), americký filmový a televizní režisér, kameraman a ...


aditiva
[adytý-, latina] potravinářství látky přidávané při výrobě potravin, zlepšující vlastnosti. Aditiva zlepšují údržnost, uchování nutriční a biologické hodnoty, smyslové vlastnosti potravin. Účinkují fyzikálně (barviva, kypřidla), chemické a biochemické (antioxidanty, konzervační činidla), fyziologické (vitamíny, minerální soli).


 

Odkazující hesla: glutamát sodný
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.4.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.