nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Barrie
 [Beri], sir James Matthew, *9.5.1860 (Kirriemuir) – †19.6.1937, skotský dramatik a ...

Sovák
 Jiří, *27.12.1920 (Praha, Československo) – †6.9.2000 (Praha, Česká republika), vlastním jménem Jiří...

Hercíková
 Iva, *2.11.1935 (Pardubice) – †27.1.2007 (Praha, sebevražda), rodným jménem Iva Vodňanská...

Wohnout
 Česká pražská hudební skupina tvořená bratry Janem a Matějem Homolovými (oba kytara a zpěv...

Bočan
 Hynek, *29.4.1938 (Praha), český filmový a televizní režisér. V roce 1961 absolvoval obor...


aditiva
[adytý-, latina] potravinářství látky přidávané při výrobě potravin, zlepšující vlastnosti. Aditiva zlepšují údržnost, uchování nutriční a biologické hodnoty, smyslové vlastnosti potravin. Účinkují fyzikálně (barviva, kypřidla), chemické a biochemické (antioxidanty, konzervační činidla), fyziologické (vitamíny, minerální soli).


 

Odkazující hesla: glutamát sodný
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.4.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.