nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Bočan
 Hynek, *29.4.1938 (Praha), český filmový a televizní režisér. V roce 1961 absolvoval obor...

Devátá
 Ivanka, *27.11.1935 (Praha), česká spisovatelka a herečka. Dětství prožila v Brně, v ...

Josifoska
 Silvia, *20.8.1971 (Žilina), slovenská bluesová zpěvačka. Vystudovala teorii a řízení kultury...

Hlušička
 Karel, *25.8.1924 (Praha), český herec. Po studiích Státní konzervatoře v Praze a v Brně...

Muk
 Petr, *4.2.1965 (Český Krumlov) – †24.5.2010 (Praha), český zpěvák a hudebník. Vystudoval...


aditiva
[adytý-, latina] potravinářství látky přidávané při výrobě potravin, zlepšující vlastnosti. Aditiva zlepšují údržnost, uchování nutriční a biologické hodnoty, smyslové vlastnosti potravin. Účinkují fyzikálně (barviva, kypřidla), chemické a biochemické (antioxidanty, konzervační činidla), fyziologické (vitamíny, minerální soli).


 

Odkazující hesla: glutamát sodný
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.4.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2019, OPTIMUS s.r.o.