nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Loukotková
 Jarmila, *14.4.1923 (Praha) – †29.10.2007 (Praha), česká prozaička. Byla dcerou českého...

Foster
 Jodie, *19.11.1962 (Los Angeles, Kalifornie, USA), vlastním jménem Alicia Christian Foster, americká...

Mirren
 [Miren], Helen, *26.7.1946 (Chiswick, Londýn, Velká Británie), vlastním jménem Ilyena Vasilievna...

Brathanki
 Polská hudební skupina založená roku 1998 ve složení Janusz Mus (akordeon), Jacek Królik (kytara...

Znouzectnost
 ZNC – česká plzeňská hudební punková skupina založená v roce 1986 na troskách rozpadlé...


aditiva
[adytý-, latina] potravinářství látky přidávané při výrobě potravin, zlepšující vlastnosti. Aditiva zlepšují údržnost, uchování nutriční a biologické hodnoty, smyslové vlastnosti potravin. Účinkují fyzikálně (barviva, kypřidla), chemické a biochemické (antioxidanty, konzervační činidla), fyziologické (vitamíny, minerální soli).


 

Odkazující hesla: glutamát sodný
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 26.4.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.