nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Asimov
 Isaac, *2.1.1920 – †6.4.1992, americký spisovatel ruského původu. Vystudoval biochemii a ...

Frič
 Martin (Mac), *29.3.1902 – †26.8.1968, český filmový režisér, scenárista, herec. Profesor AMU...

Clooney
 George, *6.5.1961 (Lexington, Kentucky, USA), vlastním jménem George Timothy Clooney, americký...

Genz
 Ruben Henrik, *7.11.1959 (Gram, Jižní Jutsko, Dánsko), dánský filmový a televizní režisér...

Jones
 Tom, *7.6.1940, vlastním jménem Thomas Jones Woodward, britský zpěvák a herec. Zpívat začal již...


arómata
[Řečtina], přírodní nebo syntetické látky přidávané do potravin a nápojů k zvýraznění jejich charakteristických vonných a chuťových vlastností. V některých potravinách vznikají i různými tepelnými zásahy nebo se přidávají ve formě trestí (esencí), které musí být vyrobeny z plodů nebo jiných částí rostlin. Umělé aromatické látky jsou povoleny pro limonády. Rozeznávají se tresti pečivové, dále limonádové a lihové.


 

Odkazující hesla: koncentrát
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 27.9.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.