nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Gondry
 Michel, *8.5.1963 (Versailles, Francie), francouzský filmový režisér, scenárista a tvůrce...

Rees
 Martin John, *23.6.1942, britský astronom a astrofyzik, profesor univerzity v Cambridgi...

Thurman
 Uma, *29.4.1970 (Boston, Massachusetts, USA), vlastním jménem Uma Karuma Thurman, americká filmová...

Vítová
 Hana, *24.1.1914 (Praha, Rakousko-Uhersko) – †3.3.1987 (Praha, Československo), vlastním...

Murphy
 [Márfy], Eddie, *3.4.1961 (Brooklyn, New York, USA), vlastním jménem Edward Regan Murphy, americký...


arómata
[Řečtina], přírodní nebo syntetické látky přidávané do potravin a nápojů k zvýraznění jejich charakteristických vonných a chuťových vlastností. V některých potravinách vznikají i různými tepelnými zásahy nebo se přidávají ve formě trestí (esencí), které musí být vyrobeny z plodů nebo jiných částí rostlin. Umělé aromatické látky jsou povoleny pro limonády. Rozeznávají se tresti pečivové, dále limonádové a lihové.


 

Odkazující hesla: koncentrát
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 27.9.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.