nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Albright
 Madeleine, *15.5.1937 (Praha), vlastním jménem Marie Jana Korbelová, americká politička. Otec...

Hlaváčová
 Jana, *26.3.1938 (Praha, Československo), česká divadelní, filmová a televizní herečka...

Pavarotti
 Luciano, *12.10.1935 (Modena) – †6.9.2007 (Modena), italský operní pěvec (tenor). Jako chlapec...

Doležal
 Miroslav, *10.2.1919 (Bučovice) – †12.4.2009 (Praha), český herec a recitátor. Vystudoval...

Jasný
 Vojtěch, *30.11.1925 (Kelč u Vsetína, Československo), významný český filmový a televizní...


arómata
[Řečtina], přírodní nebo syntetické látky přidávané do potravin a nápojů k zvýraznění jejich charakteristických vonných a chuťových vlastností. V některých potravinách vznikají i různými tepelnými zásahy nebo se přidávají ve formě trestí (esencí), které musí být vyrobeny z plodů nebo jiných částí rostlin. Umělé aromatické látky jsou povoleny pro limonády. Rozeznávají se tresti pečivové, dále limonádové a lihové.


 

Odkazující hesla: koncentrát
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 27.9.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.