nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Holý
 Jiří, *27.11.1922 (Ružomberok, Československo) – †11.11.2009 (Praha, Česká republika), český...

Levinson
 [Levinsn], Barry, *6.4.1942 (Baltimore, Maryland, USA), americký filmový režisér, scenárista...

Berri
 Claude, *1.7.1934 (Paříž, Francie) – †12.1.2009 (Paříž, Francie), vlastním jménem Claude Berel...

Burian
 Vlasta, *9.4.1891 (Liberec) – †31.1.1962 (Praha), vlastním jménem Josef Vlastimil Burian...

Hubeňáková
 Svatava, *9.6.1928 (Štramberk), česká herečka. Po absolvování DAMU, byla v letech 1955–...


arómata
[Řečtina], přírodní nebo syntetické látky přidávané do potravin a nápojů k zvýraznění jejich charakteristických vonných a chuťových vlastností. V některých potravinách vznikají i různými tepelnými zásahy nebo se přidávají ve formě trestí (esencí), které musí být vyrobeny z plodů nebo jiných částí rostlin. Umělé aromatické látky jsou povoleny pro limonády. Rozeznávají se tresti pečivové, dále limonádové a lihové.


 

Odkazující hesla: koncentrát
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 27.9.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.