nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Anderson
 [Endrsn], Lindsay, *17.4.1923 (Bengalúru, Indie) – †30.8.1994 (Angouleme, Francie), vlastním...

Jirásková
 Jiřina, *17.2.1931 (Praha, Československo) – †7.1.2013 (Praha, Česká republika), významná...

MacDowell
 [Mekdaul], Andie, *21.4.1958 (Gaffney, Jižní Karolína, USA), vlastním jménem Rosalie Anderson...

Grass
 Günter, *16.10.1927 (Gdaňsk), německý prozaik, básník a dramatik polského původu. Po druhé...

Varga
 Marián, *29.1.1947 (Skalica), slovenský varhaník, klavírista a skladatel. Od šesti let...


arómata
[Řečtina], přírodní nebo syntetické látky přidávané do potravin a nápojů k zvýraznění jejich charakteristických vonných a chuťových vlastností. V některých potravinách vznikají i různými tepelnými zásahy nebo se přidávají ve formě trestí (esencí), které musí být vyrobeny z plodů nebo jiných částí rostlin. Umělé aromatické látky jsou povoleny pro limonády. Rozeznávají se tresti pečivové, dále limonádové a lihové.


 

Odkazující hesla: koncentrát
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 27.9.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.