nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Hercíková
 Iva, *2.11.1935 (Pardubice) – †27.1.2007 (Praha, sebevražda), rodným jménem Iva Vodňanská...

Brzobohatý
 Radoslav, *13.9.1932 (Vrútky, Slovensko) – †12.9.2012 (Praha, Česká republika), český filmový...

The Beatles
 Britská hudební skupina vzniklá roku 1957 a působící ve složení: Paul McCartney (zpěv...

Forman
 Miloš, *18.2.1932 (Čáslav), americký filmový režisér, pedagog a příležitostný herec a ...

Allen
 Woody, *1.12.1935 (Brooklyn, New York, USA), vlastním jménem Allan Stewart Konigsberg, významný...


kefír
[Bulharština < turkotatarské jazyky], nápoj; mléko alkoholicky zkvašené a zkysané bakteriemi mléčného kvašení a kvasinkami zkvašujícími laktózu. Obsahuje 0,5 – 1 % alkoholu, 0,1 % oxidu uhličitého a asi 1 % mléčné kyseliny. Má mléčně nakyslou, štiplavou, výraznou chuť. Působí osvěživě, je výživný a lehce stravitelný.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 4.9.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.