nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Klimt
 Aurel, *6.8.1972 (Žilina, Slovensko), český režisér, výtvarník, animátor a střihač slovenského...

Amos
 Tori, *22.8.1963 (Newton, Severní Karolína), vlastním jménem Myra Ellen Amos, americká zpěvačka. Od...

Kundera
 Milan, *1.4.1929 (Brno), francouzský prozaik, dramatik, básník, překladatel a esejista českého...

Bittová
 Iva, *22.7.1958 (Bruntál), česká houslistka, zpěvačka a herečka. V dětství chodila do...

Stiller
 Ben, *30.11.1965 (New York, USA), vlastním jménem Benjamin Edward Stiller, americký filmový a ...


kefír
[Bulharština < turkotatarské jazyky], nápoj; mléko alkoholicky zkvašené a zkysané bakteriemi mléčného kvašení a kvasinkami zkvašujícími laktózu. Obsahuje 0,5 – 1 % alkoholu, 0,1 % oxidu uhličitého a asi 1 % mléčné kyseliny. Má mléčně nakyslou, štiplavou, výraznou chuť. Působí osvěživě, je výživný a lehce stravitelný.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 4.9.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.