nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Plíhal
 Karel, *23.8.1958 (Přerov), český skladatel, textař, kytarista. Od patnácti let prošel olomouckými...

Dubský
 Eduard, *19.11.1911 (Jihlava) – †2.3.1989 (Praha), vlastním jménem Eduard Neckář, český herec...

Amos
 Tori, *22.8.1963 (Newton, Severní Karolína), vlastním jménem Myra Ellen Amos, americká zpěvačka. Od...

Issová
 Martha, *22.3.1981 (Praha, Česká republika), česká filmová, televizní a divadelní herečka...

Depp
 [Dep], Johnny, *9.6.1963 (Owensboro, Kentucky, USA), vlastním jménem John Christopher Depp II...


kefír
[Bulharština < turkotatarské jazyky], nápoj; mléko alkoholicky zkvašené a zkysané bakteriemi mléčného kvašení a kvasinkami zkvašujícími laktózu. Obsahuje 0,5 – 1 % alkoholu, 0,1 % oxidu uhličitého a asi 1 % mléčné kyseliny. Má mléčně nakyslou, štiplavou, výraznou chuť. Působí osvěživě, je výživný a lehce stravitelný.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 4.9.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2019, OPTIMUS s.r.o.