nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Zapasiewicz
 Zbigniew, *13.9.1934 (Varšava, Polsko) – †14.7.2009 (Varšava, Polsko), vlastním jménem...

Matonoha
 Tomáš, *13.3.1971 (Brno), český herec. V letech 1991–1995 studoval JAMU, v roce 1994...

Švandrlík
 Miloslav, *10.8.1932 (Praha) – †26.10.2009 (Praha), český spisovatel. Studoval herectví a ...

Thompson
 Emma, *15.4.1959 (Paddington, Londýn, Velká Británie), britská filmová, televizní a divadelní...

Pešek
 Ladislav, *4.10.1906 (Brno, Rakousko-Uhersko) – †13.7.1986 (Praha, Československo), vlastním...


kečup
[Angličtina < malajština], mírně zahuštěný, osolený, okyselený, přislazený a kořeněný protlak z rajčat konzervovaný přísadami nebo i termosterilací, benzoovou kyselinou aj. Používá se například jako studená omáčka, přísada k pokrmům.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 24.10.2004
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.