nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Vášáryová
 Emília, *18.5.1942 (Horná Štubna), slovenská herečka, sestra Magdy Vášáryové. Roku 1964 absolvovala...

Neckář
 Václav, *23.10.1943 (Praha), český zpěvák a herec. Pochází z umělecké rodiny, již od mládí...

Moloko
 Britská hudební skupina, kterou založili v polovině 90. let Mark Brydon a Roisin Murphy...

Rowling
 Joanne Kathleen, *31.7.1965, britská spisovatelka. V mládí hodně četla, od šesti let začala...

Brousek
 Otakar st., *28.9.1924 (Krhanice u Benešova, Československo) – †14.3.2014 (Praha, Česká...


Appert
[Apér], Nicolas François, *23.10.1752 – †3.6.1841, francouzský bakteriolog, vynálezce způsobů uchovávání potravin v konzervách. Zakladatel konzervárenství. Dílo: Art de conserver les substances, animales et vegétales (Způsob konzervace látek, živočišných i rostlinných).
Viz také apertace.


 

Odkazující hesla: apertace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 14.8.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.