nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

McQueen
 [Mekkvín], Steve, *24.3.1930 (Beech Grove, Indiana, USA) – †7.11.1980 (Tijuana, Mexiko...

Chramostová
 Vlasta, *17.11.1926 (Brno), česká divadelní a filmová herečka. V letech 1941–1945...

Béart
 Emmanuelle, *14.8.1965 (Saint-Tropez, Francie), francouzská filmová herečka. Je dcerou skladatele...

Dlouhý
 Vladimír, *10.6.1958 (Praha, Československo) – †20.6.2010 (Praha, Česká republika), český...

Troška
 Zdeněk, *18.5.1952 (Strakonice), český filmový, televizní a divadelní režisér. Střední školu...


Appert
[Apér], Nicolas François, *23.10.1752 – †3.6.1841, francouzský bakteriolog, vynálezce způsobů uchovávání potravin v konzervách. Zakladatel konzervárenství. Dílo: Art de conserver les substances, animales et vegétales (Způsob konzervace látek, živočišných i rostlinných).
Viz také apertace.


 

Odkazující hesla: apertace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 14.8.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.