nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Wilder
 [Vajldr], Billy, *22.6.1906 (Sucha Beskidzka, Halič, Rakousko-Uhersko, dnešní Polsko) – †27.3...

Winslet
 [Vinslet], Kate, *5.10.1975 (Reading, Berkshire, Velká Británie), vlastním jménem Kate Elizabeth...

Kotek
 Vojtěch (Vojta), *8.1.1988 (Praha, Česká republika), český filmový, televizní a divadelní herec...

Simon
 Paul, *13.10.1941 (Newark, New Jersey), americký písničkář. V letech 1964–1972 vystupoval...

Vega
 Suzanne, *11.7.1959, americká písničkářka. Studovala tanec, jako zpěvačka začínala v ...


Appert
[Apér], Nicolas François, *23.10.1752 – †3.6.1841, francouzský bakteriolog, vynálezce způsobů uchovávání potravin v konzervách. Zakladatel konzervárenství. Dílo: Art de conserver les substances, animales et vegétales (Způsob konzervace látek, živočišných i rostlinných).
Viz také apertace.


 

Odkazující hesla: apertace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 14.8.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.