nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Richardson
 [Ričrdsn], Natasha, *11.5.1963 (Londýn, Velká Británie) – †18.3.2009 (New York, USA), vlastním...

Zemeckis
 Robert, *14.5.1951 (některé zdroje uvádějí *14.5.1952, Chicago, USA), americký filmový scenárista...

Owen
 [Ouvn], Clive, *3.10.1964 (Keresley, Coventry, Warwickshire, Velká Británie), britský televizní...

Levinson
 [Levinsn], Barry, *6.4.1942 (Baltimore, Maryland, USA), americký filmový režisér, scenárista...

Ondříček
 David, *23.6.1969 (Praha, Česká republika), český filmový režisér a producent. Je synem...


Appert
[Apér], Nicolas François, *23.10.1752 – †3.6.1841, francouzský bakteriolog, vynálezce způsobů uchovávání potravin v konzervách. Zakladatel konzervárenství. Dílo: Art de conserver les substances, animales et vegétales (Způsob konzervace látek, živočišných i rostlinných).
Viz také apertace.


 

Odkazující hesla: apertace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 14.8.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.