nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Špaček
 Ladislav, *17.8.1949 (Ostrava), český pedagog, televizní pracovník a poradce prezidenta...

Rickman
 [Rikmen], Alan, *21.2.1946 (Londýn, Velká Británie) – 14.1.2016 (Londýn, Velká Británi...

Babka
 Václav, *11.8.1927 (Praha, Československo) – †1.7.2010 (Olomouc, Česká republika), český...

Němec
 Jan, *12.7.1936 (Praha, Československo), český filmový režisér, scenárista, pedagog a ...

Blanchett
 Cate, *14.5.1969 (Clayton, Melbourne, Austrálie), vlastním jménem Catherine Elise Blanchett...


Appert
[Apér], Nicolas François, *23.10.1752 – †3.6.1841, francouzský bakteriolog, vynálezce způsobů uchovávání potravin v konzervách. Zakladatel konzervárenství. Dílo: Art de conserver les substances, animales et vegétales (Způsob konzervace látek, živočišných i rostlinných).
Viz také apertace.


 

Odkazující hesla: apertace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 14.8.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.