nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Blanchett
 Cate, *14.5.1969 (Clayton, Melbourne, Austrálie), vlastním jménem Catherine Elise Blanchett...

Tolkien
 John Ronald Reuel, *3.1.1892 (Bloemfontein) – †2.9.1973 (Bournemouth), anglický spisovatel a...

Kurosawa
 Akira, *23.3.1910 (Tokio) – †6.9.1998 (Tokio), nejvýznamnější japonský filmový režisér a ...

Hopper
 Dennis, *17.5.1936 (Dodge City, Kansas, USA) – †29.5.2010 (Venice Beach, Kalifornie, USA...

Sedláček
 Robert, *7.6.1973 (Gottwaldov, dnešní Zlín, Česká republika), český filmový režisér a ...


antioxidace
[Řečtina], soubor opatření, která zabraňují nežádoucím oxidačním pochodům při výrobě nebo během skladování zejména potravinových surovin, polotovarů a produktů. Např. deaerace, termická inaktivace enzymů (viz. blanšírování ), použití vhodných obalů a uzávěrů, aplikace chemických inhibitorů (antioxidantů).


 

Odkazující hesla: dezaktivace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.