nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Dlouhý
 Vladimír, *10.6.1958 (Praha, Československo) – †20.6.2010 (Praha, Česká republika), český...

Zimmer
 [Cimr], Hans, *12.9.1957 (Frankfurt nad Mohanem, Německo), vlastním jménem Hans Florian Zimmer...

Barrie
 [Beri], sir James Matthew, *9.5.1860 (Kirriemuir) – †19.6.1937, skotský dramatik a ...

Rottrová
 Marie, *13.11.1941 (Ostrava-Hrušov), česká zpěvačka popmusic. Pochází z rodiny sbormistra...

Sedláček
 Robert, *7.6.1973 (Gottwaldov, dnešní Zlín, Česká republika), český filmový režisér a ...


antioxidace
[Řečtina], soubor opatření, která zabraňují nežádoucím oxidačním pochodům při výrobě nebo během skladování zejména potravinových surovin, polotovarů a produktů. Např. deaerace, termická inaktivace enzymů (viz. blanšírování ), použití vhodných obalů a uzávěrů, aplikace chemických inhibitorů (antioxidantů).


 

Odkazující hesla: dezaktivace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.