nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Sharif
 [Šarif], Omar, *10.4.1932 – †10.7.2015 (Alexandrie, Egypt), vlastním jménem Michael Shalhoub...

Scott
 [Skot], Ridley, Sir, *30.11.1937 (South Shields, Tyne and Wear, Velká Británie), významný britský...

Nolan
 Christopher, *30.7.1970 (Londýn, Velká Británie), vlastním jménem Christopher Johnathan James Nolan...

Brown
 Dan, *22.6.1964 (Exeter, New Hempshire), americký spisovatel. Po studiích na Amherst College a ...

Jackson
 [Džeksn], Michael Joseph, *29.8.1958 (Gary, Indiana) – †25.6.2009 (Los Angeles, Kalifornie...


antioxidace
[Řečtina], soubor opatření, která zabraňují nežádoucím oxidačním pochodům při výrobě nebo během skladování zejména potravinových surovin, polotovarů a produktů. Např. deaerace, termická inaktivace enzymů (viz. blanšírování ), použití vhodných obalů a uzávěrů, aplikace chemických inhibitorů (antioxidantů).


 

Odkazující hesla: dezaktivace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.