nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Apted
 Michael, *10.2.1941 (Aylesbury, Buckinghamshire, Velká Británie), britský filmový a televizní...

Scheider
 Roy, *10.11.1935 (Orange, New Jersey, USA) – †10.2.2008 (USA), vlastním jménem Roy Richard...

Krejča
 Otomar, *23.11.1921 (Skrýšov u Pelhřimova, Československo) – †6.11.2009 (Praha, Česká...

Dvořák
 Vladimír, *14.5.1925 (Písek) – †28.12.1999 (Praha), český scenárista, konferenciér, dramaturg...

Branagh
 [Breneg], Kenneth, *10.12.1960 (Belfast, Severní Irsko, Velká Británie), vlastním jménem Kenneth...


antioxidace
[Řečtina], soubor opatření, která zabraňují nežádoucím oxidačním pochodům při výrobě nebo během skladování zejména potravinových surovin, polotovarů a produktů. Např. deaerace, termická inaktivace enzymů (viz. blanšírování ), použití vhodných obalů a uzávěrů, aplikace chemických inhibitorů (antioxidantů).


 

Odkazující hesla: dezaktivace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.