nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Jackson
 Peter, *31.10.1961 (Wellington, Nový Zéland), novozélandský filmový režisér, producent a ...

Seagal
 Steven, *10.4.1951 (Lansing, Michigan, USA), americký filmový herec, producent, režisér a ...

Polański
 Roman, *18.8.1933 (Paříž, Francie), vlastním jménem Rajmund (Roman) Liebling, kosmopolitní (podle...

McCaughrean
 Geraldine, *6.6.1951 (Londýn), britská spisovatelka. Po studiích na Christ Church College of...

Janák
 Karel, *24.9.1970 (Praha), český filmový a televizní režisér a scenárista. Studoval obor...


deaerace mléka
Odvětrávání mléka a smetany, základní proces při zpracování mléka a smetany. Cílem je minimalizace obsahu vzduchu – zmenšení rizika oxidace tuku a zlepšení funkce řady zařízení (průtokoměry, odstředivky, homogenizátor, přenos tepla). Dochází k rozstříknutí teplého mléka nebo smetany do komory s mírným vakuem, odstraní se tak většina vzduchu a těkavých pachových látek, které mohou nepříznivě ovlivňovat senzorické vlastnosti mléka.


 
Vytvořeno: 30.9.2008
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2019, OPTIMUS s.r.o.