nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Ashby
 [Ešby], Hal, *2.9.1929 (Ogden, Utah, USA) – †27.12.1988 (Malibu, Kalifornie, USA), americký...

Gere
 [Gír], Richard, *31.8.1949 (Filadelfie, Pensylvánie, USA), vlastním jménem Richard Tiffany Gere...

Clarke
 Susanna Mary, *1.11.1959 (Nottingham), britská spisovatelka. Narodila se v rodině...

Navarová
 Zuzana, de Tejada, *18.6.1959 (Hradec Králové) – †7.12.2004 (Praha), česká zpěvačka, textařka...

Muk
 Petr, *4.2.1965 (Český Krumlov) – †24.5.2010 (Praha), český zpěvák a hudebník. Vystudoval...


ančovička
[španělština < baskičtina], francouzsky Anchois, anglicky Anchovy, latinsky Engraulis Encrasicholus – označení pro rybu sardel obecnou, naloženou v kořeněném nálevu se zeleninou, zpracovávanou do konzerv, používanou především jako součást některých pokrmů (pizza) apod.
Někdy jsou za ančovičky vydávány i malí sledi nebo marinovaní šproti, jelikož ančovičky se podávají obvykle bez hlavy, a tak lze jen těžko rozeznat pravost. Mají-li hlavu, poznáme ančovičku podle protáhlé, přečnívající svrchní čelisti.
Ančovičky se loví od prosince do dubna na pobřežích Atlantického oceánu, v Středozemním a Severním moři.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 9.6.2003
Autor:





Fotbalove Dresyfutbalove dresy na predajmaglie calcio onlinebillige fotballdrakterImitazioni orologi italiafussball trikots kaufen
Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.