nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Jakubisko
 Juraj, *30.4.1938 (Kojšov, Slovensko), slovenský filmový scenárista, režisér a kameraman. Od...

Tata Bojs
 Česká hudební skupina založená roku 1988 Markem Huňátem alias Mardošou (baskytara) a Milanem...

Sigur Rós
 Islandská hudební skupina založená roku 1994 v sestavě Jón Thór Birgisson (vokály, kytara...

Traband
 Česká hudební skupina založená roku 1995 nejprve jako tříčlenná ve složení Jarda Svoboda (zpěv...

Tříska
 Jan, * 4.11.1936 (Praha, Československo) – † 25.9.2017 (Praha, Česká republika), český...


alkoholové kvašení
Alkoholická glykolýza, lihové kvašení – anaerobní rozklad mono- a disacharidů (sacharóza, maltóza, glukóza, fruktóza, manóza) katalyzovaný enzymy produkovanými mikrobiálnimi, resp. kvasničnými buňkami.
Probíhá téměř kvantitativně podle rovnice: C6H12O6 → 2CO2 + 2C2H5OH.
Alkoholické kvašení je nejdéle známé kvašení. Užívá se v rozsáhlých oborech kvasné technologie při výrobě vína (viz kvašení vína), piva, lihu, lihovin.


 

Odkazující hesla: kvašení vína
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 3.5.2016
Autor:





Texty encyklopedick蠨esel mohou obsahovat slova nebo slovn�pojen� kterᠭohou
b௣hrann頺n᭫ami nebo registrovan頯chrann頺n᭫ami p㬵� vlastn�.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.


fotballdrakterbasketball trikotsbasketbal kleding kopengoedkope voetbalshirts kopenmaglie calcio a poco prezzomaillot de basket nba pas chervetement cyclisme pas cher