nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Hubeňáková
 Svatava, *9.6.1928 (Štramberk), česká herečka. Po absolvování DAMU, byla v letech 1955–...

Ready Kirken
 Česká pardubická hudební pop-rocková hudební skupina založená roku 1996. Původní sestava, kterou...

Špaček
 Ladislav, *17.8.1949 (Ostrava), český pedagog, televizní pracovník a poradce prezidenta...

Gajerová
 Naděžda, *11.3.1928 (Brno), rodným jménem Naděžda Mauerová, česká herečka, libretistka, textařka...

Horáček
 Michal, *23.7.1952 (Praha), český básník, textař a spisovatel. Po maturitě absolvoval osm...


džuveč
[Turečtina], jídlo balkánské kuchyně. Je to skopové nebo vepřové maso dušené do měkka v rajském protlaku s rajčaty, lilkem, paprikovými lusky, rýží a kořením. Před podáváním se posype petrželkou.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 17.6.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.