nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Mádl
 Jiří, *23.10.1986 (České Budějovice, Československo), český filmový a televizní herec...

Fialová
 Květa, *1.9.1929 (Veľké Dravce, Československo, dnešní Slovensko) – † 26.9.2017 (Čestlice...

Hubeňáková
 Svatava, *9.6.1928 (Štramberk), česká herečka. Po absolvování DAMU, byla v letech 1955–...

Jackson
 [Džeksn], Michael Joseph, *29.8.1958 (Gary, Indiana) – †25.6.2009 (Los Angeles, Kalifornie...

Legátová
 Květa, *3.11.1919 (Podolí u Brna) – †22.12.2012, vlastním jménem Věra Hofmanová, česká...


džuveč
[Turečtina], jídlo balkánské kuchyně. Je to skopové nebo vepřové maso dušené do měkka v rajském protlaku s rajčaty, lilkem, paprikovými lusky, rýží a kořením. Před podáváním se posype petrželkou.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 17.6.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.