nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Jarchovský
 Petr, *6.10.1966 (Praha, Československo), český filmový scenárista, dramaturg a pedagog. Po...

Willis
 [Vilis], Bruce, *19.3.1955 (Idar-Oberstein, Německo), vlastním jménem Walter Bruce Willis, americký...

Monyová
 Simona, *17.3.1967 (Brno), česká spisovatelka. Vystudovala psychologii na pedagogické fakultě, poté...

Alekan
 Henri, *10.2.1909 (Paříž, Francie) – †15.6.2001 (Auxerre, Francie), francouzský kameraman. Do...

Huston
 [Hjústn], John, *5.8.1906 (Nevada, Missouri, USA) – †28.8.1987 (Middletown, Rhode Island, USA...


dršťky
předžaludky přežvýkavců (bachor, kniha, čepec), zbavené sliznice a ztužené v horké vodě. Tvoří je hladká svalovina; používají se pro přípravu polévek a jiných pokrmů (zadělávané dršťky). Jsou snadno stravitelné.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 10.5.2000
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.