nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Petersen
 Wolfgang, *14.3.1941 (Emden, Německo), německý filmový režisér a producent, pracující...

Mullan
 Peter, *1954 (Peterhead, Grampian, Skotsko, Velká Británie), britský (skotský) filmový a ...

Wyler
 [Vajlr], William, *1.7.1902 (Mulhausen, tehdy německé Alsasko) – † 27.7.1981 (Beverly Hills...

Williams
 Robbie, *13.2.1974 (Tunstall, Stoke-on-Trent, Staffordshire), plným jménem Robert Peter Williams...

Thompson
 Emma, *15.4.1959 (Paddington, Londýn, Velká Británie), britská filmová, televizní a divadelní...


dropovití
Otididae – čeleď velkých ptáků z řádu krátkokřídlých. Dosahují hmotnosti přes 20 kg. Některé druhy mají výraznou pohlavní dvojtvárnost a vyznačují se zvláštními pohyby při toku. Známo 22 druhů. Žijí na stepích a polích Evropy, Asie, Afriky a Austrálie. druh Choriotis nigriceps je ohrožen vyhynutím. V České republice hnízdí drop velký, Otis tarda, na polích jižní Moravy; přes přísnou ochranu mizí. Dva další druhy – drop malý, Otis tetrax, a drop chocholatý, Chlamydotis undulata, do České republiky zalétnou jen zřídka.


 

Odkazující hesla: krátkokřídlí, step
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 25.7.2006
Autor:





Fotbalove Dresyfutbalove dresy na predajmaglie calcio onlinebillige fotballdrakterImitazioni orologi italiafussball trikots kaufen
Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.