nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Dillon
 Matt, *18.2.1964 (New Rochelle, stát New York, USA), vlastním jménem Matthew Raymond Dillon...

Krejča
 Otomar, *23.11.1921 (Skrýšov u Pelhřimova, Československo) – †6.11.2009 (Praha, Česká...

Williams
 Robbie, *13.2.1974 (Tunstall, Stoke-on-Trent, Staffordshire), plným jménem Robert Peter Williams...

Connery
 [Konery], Sean, *25.8.1930 (Edinburgh, Skotsko, Velká Británie), vlastním jménem Thomas Connery...

Viewegh
 Michal, *31.3.1962 (Praha), český spisovatel. Původní studia na Vysoké škole ekonomické v Praze...


droby
Souhrnné označení pro poživatelné orgány a části těl jatečných zvířat, které nepatří do masa v jateční úpravě. Získávají se při bourání masa. Patří sem játra, ledviny, srdce, slezina, mozek, jazyk, plíce, vemeno, dršťky, brzlík, býčí žlázy, mícha, hlavy hovězí, telecí a skopové, krvavý ořez aj. Z hlediska výživy člověka jsou některé droby významné pro vysoký obsah vitamínů (skupiny B) a minerálních látek. Využívají se v masném i farmaceutickém průmyslu i v kulinářské úpravě. Jsou málo údržné, zkáze se zabrání rychlým zchlazením.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.8.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.