nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Kopecký
 Miloš, *22.8.1922 (Praha) – †16.2.1996 (Praha), český herec. Nedokončil gymnaziální studia...

Doležal
 Miroslav, *10.2.1919 (Bučovice) – †12.4.2009 (Praha), český herec a recitátor. Vystudoval...

Pavlásková
 Irena, *28.1.1960 (Frýdek-Místek, Česká republika), česká filmová a televizní scenáristka...

Zeman
 Miloš, *28.9.1944 (Kolín), český prognostik a politik. Prezident České republiky od roku 2013...

Radiohead
 Britská hudební skupina založená roku 1989 v Oxfordu na základech skupiny On A Friday...


droby
Souhrnné označení pro poživatelné orgány a části těl jatečných zvířat, které nepatří do masa v jateční úpravě. Získávají se při bourání masa. Patří sem játra, ledviny, srdce, slezina, mozek, jazyk, plíce, vemeno, dršťky, brzlík, býčí žlázy, mícha, hlavy hovězí, telecí a skopové, krvavý ořez aj. Z hlediska výživy člověka jsou některé droby významné pro vysoký obsah vitamínů (skupiny B) a minerálních látek. Využívají se v masném i farmaceutickém průmyslu i v kulinářské úpravě. Jsou málo údržné, zkáze se zabrání rychlým zchlazením.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.8.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.