nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Pešek
 Ladislav, *4.10.1906 (Brno, Rakousko-Uhersko) – †13.7.1986 (Praha, Československo), vlastním...

Bergman
 Ingrid, *29.8.1915 (Stockholm, Švédsko) – †29.8.1982 (Londýn, Velká Británie), významná...

Gahan
 Dave, *9.5.1962 (Epping), britský zpěvák, člen skupiny Depeche Mode. V době svého bouřlivého...

Huston
 [Hjústn], John, *5.8.1906 (Nevada, Missouri, USA) – †28.8.1987 (Middletown, Rhode Island, USA...

Crowe
 [Krau], Cameron, *13.7.1957 (Palm Springs, Kalifornie, USA), americký filmový scenárista, režisér...


dezaktivace
Potravinářství, inaktivace biologicky účinných látek, například enzymů nebo mikroorganismů chemickým nebo fyzickálním pochodem. Viz také antioxidace. Dezaktivace určité složky potraviny je základem každé konzervační metody.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.