nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Janoušek
 Slávek, *9.9.1953 (Ústí nad Orlicí), český folkový písničkář. Po absolvování pedagogické fakulty...

Gyllenhaal
 Jake, *19.12.1980 (Los Angeles, USA), vlastním jménem Jacob Benjamin Gyllenhaal, americký filmový...

Tarkovskij
 Andrej, *4.4.1931 (Zavražje, Ivanovská oblast, Rusko – tehdejší SSSR) – †29.12.1986 (podle některých...

Eastwood
 Clint, *31.5.1930 (San Francisco, Kalifornie, USA), vlastním jménem Clinton Eastwood jr., americký...

Lukavský
 Radovan, *1.11.1919 (Praha, Československo) – †10.3.2008 (Praha, Česká republika), významný...


dezaktivace
Potravinářství, inaktivace biologicky účinných látek, například enzymů nebo mikroorganismů chemickým nebo fyzickálním pochodem. Viz také antioxidace. Dezaktivace určité složky potraviny je základem každé konzervační metody.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.