nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Cremer
 Bruno, *6.10.1929 (Saint-Mandé, dep. Val-de-Marne, Francie) – †7.8.2010 (Paříž, Francie...

Benedikta
 Česká hudební world music skupina působící od roku 1995, o dva roky později se...

Fabiánová
 Vlasta, *29.6.1912 (Lvov) – †26.6.1991 (Praha), česká herečka. Narozená v rodině...

Eco
 Umberto, *5.1.1932 – †19.2.2016, italský sémiolog, estetik a spisovatel, profesor na...

Mandlová
 Adina, *28.1.1910 (Mladá Boleslav, Rakousko-Uhersko) – †16.6.1991 (Příbram, Československo...


dextrin
[Dextrín, latina], směs produktů hydrolytického štěpení škrobu. Připravuje se jeho pražením při teplotě do 200 °C. Používá se například k přípravě emulzí, k zahušťování barev, k přípravě bandáží, jako lepidlo a zvláště v textilním průmyslu k výrobě apretur.


 

Odkazující hesla: diastasa, glykosidy, med, pojivo, sirup, škrob
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.8.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.