nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Sellers
 Peter, *8.9.1925 (Southsea, Hampshire, Velká Británie) – †24.7.1980 (Londýn, Velká Británie...

Sedláček
 Robert, *7.6.1973 (Gottwaldov, dnešní Zlín, Česká republika), český filmový režisér a ...

Bellucci
 [Beluči], Monica, *30.9.1968 (Cittá di Castello, Perugia, Itálie), vlastním jménem Monica Anna Maria...

Jolie
 [Džoli], Angelina, *4.6.1975 (Los Angeles, USA), vlastním jménem Angelina Jolie Voight, americká...

Moskalyk
 Antonín, *11.11.1930 (Chust, Podkarpatská Rus, dnešní Ukrajina) – †27.1.2006 (Brno), významný...


čiření
Čištění tekutin (odstraňování zákalu) mechanickou nebo chemickou cestou. Podstatou pochodu při čiření vody je zrušení koloidního stavu neutralizací elektrických nábojů použitím čiřicích činidel (koagulantů). Například v konzervárenství a vinařství se tímto způsobem čistí ovocné šťávy a vína, v cukrovarnictví cukerné šťávy v tzv. defekátorech.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 16.7.2007
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.