nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Curtis
 [Kértys], Tony, *3.6.1925 (Bronx, New York, USA) – †30.9.2010 (Las Vegas, Nevada, USA...

Štorkán
 Karel, *5.5.1923 (Hořovice) – †12.4.2007 (Staré Splavy), český prozaik a scenárista...

Páral
 Vladimír, *10.8.1932 (Praha), český spisovatel. Dětství prožil v Brně, v Pardubicích...

Spears
 Britney Jean, *2.12.1981 (Louisiana), americká popová zpěvačka a herečka. Od čtyř let zpívala...

Vávra
 David, *9.3.1957 (Praha), český architekt, herec, dramatik, básník a výtvarník. Po gymnáziu...


čiření
Čištění tekutin (odstraňování zákalu) mechanickou nebo chemickou cestou. Podstatou pochodu při čiření vody je zrušení koloidního stavu neutralizací elektrických nábojů použitím čiřicích činidel (koagulantů). Například v konzervárenství a vinařství se tímto způsobem čistí ovocné šťávy a vína, v cukrovarnictví cukerné šťávy v tzv. defekátorech.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 16.7.2007
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.