nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Poledňáková
 Marie, *7.9.1941 (Strakonice, Československo), česká spisovatelka, televizní a filmová...

Noiret
 [Nuare], Philippe, *1.10.1930 (Lille, Francie) – †23.11.2006 (Paříž, Francie), francouzský...

Plíhal
 Karel, *23.8.1958 (Přerov), český skladatel, textař, kytarista. Od patnácti let prošel olomouckými...

Grass
 Günter, *16.10.1927 (Gdaňsk), německý prozaik, básník a dramatik polského původu. Po druhé...

Ventura
 [Ventúra], Lino, *14.7.1919 (Parma, Itálie) – †22.10.1987 (Paříž, Francie), francouzský filmový...


bujón
[Francouzština,], potravinářství, a) čistý vývar z hovězího masa, popřípadě ještě z kostí, jako základ většinou polévek.
b) polévka s vejcem nebo kousky vařeného masa, bez povrchové vrstvy tuku, který se odstraní. Vhodná ve stavech vyčerpanosti, při rekonvalescenci.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 19.1.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.