nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Horváth
 Vlastimil, *18.10.1977 (Vlašim), český zpěvák. Vyučený tesař, po náhradní vojenské službě pracoval...

Schmitzer
 Jiří, *25.10.1949 (Praha, Československo), český filmový, televizní a divadelní herec a ...

Mastroianni
 [Mastrojany], Marcello, *28.9.1924 (Fondana Liri, Frosinone, Itálie) – †19.12.1996 (Paříž...

Deneuve
 [Denév], Catherine, *22.10.1943 (Paříž, Francie), vlastním jménem Catherine Dorléac, francouzská...

Dean
 [Dýn], James, *8.2.1931 (Marion, Indiana, USA) – † 30.9.1955 (Cholame, Kalifornie, USA...


bujón
[Francouzština,], potravinářství, a) čistý vývar z hovězího masa, popřípadě ještě z kostí, jako základ většinou polévek.
b) polévka s vejcem nebo kousky vařeného masa, bez povrchové vrstvy tuku, který se odstraní. Vhodná ve stavech vyčerpanosti, při rekonvalescenci.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 19.1.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.