nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Ford
 Harrison, *13.7.1942 (Chicago, USA), americký filmový herec. Pochází z rodiny irsko-ruského...

Sun-c'
 Mistr Sun, Sun Wu, Válečník Sun, Sun Tzu – *asi 6. – †5. století př.n.l., čínský...

Tata Bojs
 Česká hudební skupina založená roku 1988 Markem Huňátem alias Mardošou (baskytara) a Milanem...

Buñuel
 Luis, *22.2.1900 (Calanda, Teruel, Španělsko) – †29.7.1983 (Ciudad de México, Mexiko...

Yellow Sisters
 Česká ženská vokální skupina a cappella založená roku 2004 zpěvačkami sdružení Yellow Family...


bujabéza
Bouillabaise – [francouzština], francouzská rybí polévka z Provence; je připravena z mořských ryb, alespoň pěti druhů (doporučené ryby: rascasse-ropušnice, dorada-pražma, loup-mořský ďas, saint-piere, rouget-červenáče), z korýšů a z koření by nemělo chybět: cibule, česnek, pepř, šafrán, tymián, bobkový list, šalvěj, fenykl a pomerančová kůra. Podává se s opečeným chlebem.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 7.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2016, OPTIMUS s.r.o.