nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Bartoška
 Jiří, *24.3.1947 (Děčín), český herec a filmový producent. Po dokončení studií na brněnské JAMU...

Coelho
 [Koelju], Paulo, *24.8.1947, brazilský spisovatel, dramatik, scenárista, novinář a textař...

Menšík
 Vladimír, *9.10.1929 (Ivančice u Brna, Československo) – †29.5.1988 (Brno, Československo...

Limp Bizkit
 Americká hudební rap-rocková skupina založená roku 1995 na Floridě ve složení: Wes Borland (kytara...

Haas
 Hugo, *18.2.1901 (Brno, Rakousko-Uhersko) – †1.12.1968 (Vídeň, Rakousko), významný český...


bujabéza
Bouillabaise – [francouzština], francouzská rybí polévka z Provence; je připravena z mořských ryb, alespoň pěti druhů (doporučené ryby: rascasse-ropušnice, dorada-pražma, loup-mořský ďas, saint-piere, rouget-červenáče), z korýšů a z koření by nemělo chybět: cibule, česnek, pepř, šafrán, tymián, bobkový list, šalvěj, fenykl a pomerančová kůra. Podává se s opečeným chlebem.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 7.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.