nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Vilhelmová
 Tatiana, *13.7.1978 (Praha, Česká republika), česká filmová, televizní a divadelní herečka...

Cronenberg
 David, *15.3.1943 (Toronto, Kanada), kanadský filmový tvůrce – režisér, scenárista, producent...

Děda Mládek Illegal Band
 Česká hudební skupina založená na jaře roku 1998. Její zakladatelé zpěvák Marcel Marek a ...

Boney M
 Německá hudební skupina založená roku 1975 ve složení Marcia Barrett, Liz Mitchell, Maizie Williams...

Vaculík
 Ludvík, *27.3.1926 (Brumov) – †6.6.2015 (Dobřichovice), český spisovatel, publicista, novinář...


bujabéza
Bouillabaise – [francouzština], francouzská rybí polévka z Provence; je připravena z mořských ryb, alespoň pěti druhů (doporučené ryby: rascasse-ropušnice, dorada-pražma, loup-mořský ďas, saint-piere, rouget-červenáče), z korýšů a z koření by nemělo chybět: cibule, česnek, pepř, šafrán, tymián, bobkový list, šalvěj, fenykl a pomerančová kůra. Podává se s opečeným chlebem.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 7.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.