nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Visconti
 [Viskonty lukino], Luchino ,*2.11.1906 (Milán, Itálie) – †17.3.1976 (Řím, Itálie), významný...

Affleck
 Ben, *15.8.1972 (Berkeley, Kalifornie, USA), vlastním jménem Benjamin Geza Affleck, americký filmový...

Votchi
 Česká hudební hardrocková skupina založená v roce 1999 a hrající ve složení: Petr Kutheil...

Milcová
 Pavla, česká písničkářka, textařka a skladatelka. V mládí hrála na basovou kytaru se...

Svěrák
 Jan, *6.2.1965 (Žatec), český filmový režisér, producent a příležitostný herec. Je synem...


bujabéza
Bouillabaise – [francouzština], francouzská rybí polévka z Provence; je připravena z mořských ryb, alespoň pěti druhů (doporučené ryby: rascasse-ropušnice, dorada-pražma, loup-mořský ďas, saint-piere, rouget-červenáče), z korýšů a z koření by nemělo chybět: cibule, česnek, pepř, šafrán, tymián, bobkový list, šalvěj, fenykl a pomerančová kůra. Podává se s opečeným chlebem.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 7.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2019, OPTIMUS s.r.o.