nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Hayek
 [Hajek], Salma, *2.9.1966 (Coatzacoalcos, Veracruz, Mexiko), vlastním jménem Salma Hayek Jimenez...

Radůza
 *1973 (Praha), česká zpěvačka, multiinstrumentalistka a skladatelka. Po studiích na gymnáziu...

Bobr&Motýl
 Česká písničkářská dvojice, která veřejně působí od roku 1999. Tvoří ji bývalí členové a autoři...

Gajerová
 Naděžda, *11.3.1928 (Brno), rodným jménem Naděžda Mauerová, česká herečka, libretistka, textařka...

Streep
 [Stríp], Meryl, *22.6.1949 (Summit, New Jersey, USA), vlastním jménem Mary Louise Streep, americká...


bujabéza
Bouillabaise – [francouzština], francouzská rybí polévka z Provence; je připravena z mořských ryb, alespoň pěti druhů (doporučené ryby: rascasse-ropušnice, dorada-pražma, loup-mořský ďas, saint-piere, rouget-červenáče), z korýšů a z koření by nemělo chybět: cibule, česnek, pepř, šafrán, tymián, bobkový list, šalvěj, fenykl a pomerančová kůra. Podává se s opečeným chlebem.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 7.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.