nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Pihan
 Roman, *20.5.1963 (Praha), český fotograf. Vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT, působí v ...

Braxton
 Toni, *7.10.1967 (Severn, Maryland), americká zpěvačka a herečka. Vyrůstala v rodině...

Ulrychová
 Hana, *31.3.1949 (Liberec), česká zpěvačka. Již od mládí zpívala v dětských sborech a ...

Crystal
 Billy, *14.3.1947 (Long Beach, Long Island, New York, USA), americký filmový a televizní herec...

Buty
 Česká hudební skupina založená roku 1986 Radkem Pastrňákem, Richardem Kroczkem ml., Vítem Kučajem...


bujabéza
Bouillabaise – [francouzština], francouzská rybí polévka z Provence; je připravena z mořských ryb, alespoň pěti druhů (doporučené ryby: rascasse-ropušnice, dorada-pražma, loup-mořský ďas, saint-piere, rouget-červenáče), z korýšů a z koření by nemělo chybět: cibule, česnek, pepř, šafrán, tymián, bobkový list, šalvěj, fenykl a pomerančová kůra. Podává se s opečeným chlebem.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 7.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2019, OPTIMUS s.r.o.