nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Travolta
 John, *18.2.1954 (Englewood, New Jersey, USA), vlastním jménem John Joseph Travolta, americký...

Matonoha
 Tomáš, *13.3.1971 (Brno), český herec. V letech 1991–1995 studoval JAMU, v roce 1994...

Hadrbolcová
 Zdena, *13.7.1937 (Praha), česká herečka. Po vystudování DAMU (1959) působila třicet let v ...

Zellweger
 Renée, *25.4.1969 (Houston, Texas,USA), vlastním jménem Renée Kathleen Zellweger, americká filmová...

Curtis
 [Kértys], Tony, *3.6.1925 (Bronx, New York, USA) – †30.9.2010 (Las Vegas, Nevada, USA...


bujabéza
Bouillabaise – [francouzština], francouzská rybí polévka z Provence; je připravena z mořských ryb, alespoň pěti druhů (doporučené ryby: rascasse-ropušnice, dorada-pražma, loup-mořský ďas, saint-piere, rouget-červenáče), z korýšů a z koření by nemělo chybět: cibule, česnek, pepř, šafrán, tymián, bobkový list, šalvěj, fenykl a pomerančová kůra. Podává se s opečeným chlebem.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 7.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.