nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Kubrick
 [Kjubrik], Stanley, *26.7.1928 (Bronx, New York, USA) – †7.3.1999 (St. Albans, Hertfordshire...

Hofmann
 Corinne, *4.6.1960, švýcarská spisovatelka. Narozena v rodině německého otce a francouzské...

Zahajský
 Jiří, *9.11.1939 (Mšeno u Mělníka) – †19.7.2007 (Praha), český herec, manžel Jany...

Jirásková
 Jiřina, *17.2.1931 (Praha, Československo) – †7.1.2013 (Praha, Česká republika), významná...

Tolkien
 John Ronald Reuel, *3.1.1892 (Bloemfontein) – †2.9.1973 (Bournemouth), anglický spisovatel a...


bujabéza
Bouillabaise – [francouzština], francouzská rybí polévka z Provence; je připravena z mořských ryb, alespoň pěti druhů (doporučené ryby: rascasse-ropušnice, dorada-pražma, loup-mořský ďas, saint-piere, rouget-červenáče), z korýšů a z koření by nemělo chybět: cibule, česnek, pepř, šafrán, tymián, bobkový list, šalvěj, fenykl a pomerančová kůra. Podává se s opečeným chlebem.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 7.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.