nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Abrhám
 Josef, *14.12.1939 (Zlín), český herec. Studoval herectví na VŠMU v Bratislavě, poté na pražské...

Buscemi
 Steve, *13.12.1957 (Brooklyn, New York, USA), vlastním jménem Steven Vincent Buscemi, americký...

Podskalský
 Zdeněk, *18.2.1923 (Praha) – †29.10.1993, oblíbený český filmový a televizní režisér...

Fellini
 [Feliny], Federico, *20.1.1920 (Rimini, Itálie) – †31.10.1993 (Řím, Itálie), italský filmový...

Coelho
 [Koelju], Paulo, *24.8.1947, brazilský spisovatel, dramatik, scenárista, novinář a textař...


botnání
Vlastnost některých koloidních látek přijímat vodu v omezeném množství a při tom zvětšovat objem a hmotnost. Koloid v nabotnalém stavu se nazývá rosol (gel). Bobtnání se vyskytuje například u pektinu, agar-agaru, rostlinných slizů a gum, textilních vláken, zemin a hornin.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 4.9.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.