nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Jirous
 Ivan Martin, zvaný Magor, *23.9.1944 (Humpolec) – †10.11.2011 (Praha), český básník, výtvarný...

Töpferová
 [Tepfrová], Marta, česká zpěvačka, textařka a skladatelka, dcera herce Tomáše Töpfera. Narodila...

Hegerlíková
 Antonie, *27.11.1923 (Bratislava, Československo) – †11.12.2012 (Praha, Česká republika...

Giamatti
 Paul, *6.6.1967 (New Haven, Connecticut, USA), vlastním jménem Paul Edward Valentine Giamatti...

Ashby
 [Ešby], Hal, *2.9.1929 (Ogden, Utah, USA) – †27.12.1988 (Malibu, Kalifornie, USA), americký...


bordeauxská jícha
[Bordóská], chemický přípravek používaný v ochraně rostlin proti houbovým onemocněním (peronospoře) hlavně na ovocných stromech a vinné révě. Obsahuje 1–2% roztok modré skalice s vápenným mlékem a látkami zvyšujícími přilnavost postřiku (melasa, škrob). Reakce bordeauxské jíchy musí být vždy alkalická.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 5.12.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.