nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Dlouhý
 Vladimír, *10.6.1958 (Praha, Československo) – †20.6.2010 (Praha, Česká republika), český...

Risi
 [Rizi], Dino, *23.12.1916 (Milán, Itálie) – †7.6.2008 (Řím, Itálie), italský filmový režisér...

Campbell
 Martin, *24.10.1940 (Nový Zéland), americký filmový a televizní režisér, kameraman a ...

Red Hot Chili Peppers
 Americká hudební funk-rocková skupina založená roku 1983. Jejími zakládajícími členy byli Michael...

Lavigne
 Avril Ramona, *27.9.1984 (Belleville, Ontario), kanadská zpěvačka a textařka. Zpívat začala...


bordeauxská jícha
[Bordóská], chemický přípravek používaný v ochraně rostlin proti houbovým onemocněním (peronospoře) hlavně na ovocných stromech a vinné révě. Obsahuje 1–2% roztok modré skalice s vápenným mlékem a látkami zvyšujícími přilnavost postřiku (melasa, škrob). Reakce bordeauxské jíchy musí být vždy alkalická.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 5.12.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.