nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

The Chancers
 Česká hudební ska skupina založená v létě 1998 v čele s britským zpěvákem Simonem...

Zinnemann
 [Zinemen], Fred, *29.4.1907 (Vídeň, tehdejší Rakousko-Uhersko) – †14.3.1997 (Londýn, Velká...

Aaliyah
 *16.1.1979 (Brooklyn) – †25.8.2001 (Bahamy), plným jménem Aaliyah Dana Haughton, americká...

Zwick
 Edward, *8.10.1952 (Chicago, Illinois, USA), americký filmový režisér, scenárista a producent...

Bonaventura
 Jan, *21.3.1943 (Praha) – †14.6.1999 (Praha), český televizní režisér a příležitostný...


bok
Potravinářství, část vepřového (bůček), telecího nebo hovězího jatečního kusu. Zahrnuje břišní (ventrální) a postranní (laterální) část těla. Hovězí bok se skládá z boku s kostí (pupečního žebra) a boku bez kosti (pupku). Bůček je silně prorostlý tukem a je na něm ponechána kůže, která se před úpravou nařezává. Používá se pro masné výrobky, například anglickou slaninu i jako výsekové maso k pečení, nadívání a dušení.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.2.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.