nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Mňága a Žďorp
 Česká hudební pop-rocková skupina založená roku 1983 ve Valašském Meziříčí pod názvem Slepé střevo...

Trojan
 Ivan, *30.6.1964 (Praha, ČSSR), český filmový, televizní a divadelní herec. Je synem herce...

Paolini
 Christopher, *17.11.1983, americký spisovatel. Již v průběhu studia, kdy ho doma učili jeho...

Haničinec
 Petr, *15.9.1930 (Pardubice) – †7.11.2007 (Bratronice), český herec. Studoval nejprve...

Bauer
 Varhan Orchestrovič, *21.1.1969, český hudební skladatel a dirigent. Absolvoval obory skladba...


bok
Potravinářství, část vepřového (bůček), telecího nebo hovězího jatečního kusu. Zahrnuje břišní (ventrální) a postranní (laterální) část těla. Hovězí bok se skládá z boku s kostí (pupečního žebra) a boku bez kosti (pupku). Bůček je silně prorostlý tukem a je na něm ponechána kůže, která se před úpravou nařezává. Používá se pro masné výrobky, například anglickou slaninu i jako výsekové maso k pečení, nadívání a dušení.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.2.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.