nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Busta Rhymes
 *20.5.1972 (Brooklyn, New York), vlastním jménem Trevor Smith Jr., americký hip hopper a herec...

Fischl
 [Fišl], Viktor, *30.6.1912 (Hradec Králové) – † 28.5.2006 (Jeruzalém), český diplomat, básník...

Gilliam
 Terry, *22.11.1940 (Minneapolis, Minnesota, USA), vlastním jménem Terence Vance Gilliam, americký...

Höger
 [Hégr], Karel, *17.6.1909 (Královo Pole, Brno, Rakousko-Uhersko; datum narození podle rodného listu...

Delon
 Alain, *8.11.1935 (Sceaux u Paříže, Francie), francouzský filmový herec a příležitostný...


bok
Potravinářství, část vepřového (bůček), telecího nebo hovězího jatečního kusu. Zahrnuje břišní (ventrální) a postranní (laterální) část těla. Hovězí bok se skládá z boku s kostí (pupečního žebra) a boku bez kosti (pupku). Bůček je silně prorostlý tukem a je na něm ponechána kůže, která se před úpravou nařezává. Používá se pro masné výrobky, například anglickou slaninu i jako výsekové maso k pečení, nadívání a dušení.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.2.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.