nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Cobain
 Kurt Donald, *20.2.1967 – †5.4.1994, americký hudebník a zpěvák, vedoucí člen skupiny ...

Janoušek
 Slávek, *9.9.1953 (Ústí nad Orlicí), český folkový písničkář. Po absolvování pedagogické fakulty...

Swordfishtrombones
 Česká hudební skupina, založená roku 1994. Základní sestavu tvořili v době založení: Miloš...

Hirschbiegel
 Oliver, *26.3.1957 (Hamburk, Německo), německý filmový a televizní režisér a příležitostný...

The Frames
 [Frejms], irská hudební folkrocková skupina založená Glenem Hansardem v roce 1990. Kapela za...


bok
Potravinářství, část vepřového (bůček), telecího nebo hovězího jatečního kusu. Zahrnuje břišní (ventrální) a postranní (laterální) část těla. Hovězí bok se skládá z boku s kostí (pupečního žebra) a boku bez kosti (pupku). Bůček je silně prorostlý tukem a je na něm ponechána kůže, která se před úpravou nařezává. Používá se pro masné výrobky, například anglickou slaninu i jako výsekové maso k pečení, nadívání a dušení.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.2.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.