nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Špaček
 Ladislav, *17.8.1949 (Ostrava), český pedagog, televizní pracovník a poradce prezidenta...

Jakubisko
 Juraj, *30.4.1938 (Kojšov, Slovensko), slovenský filmový scenárista, režisér a kameraman. Od...

White
 Barry, *12.9.1944 (Galveston, Texas) – †4.7.2003 (West Hollywood), vlastním jménem Barry...

Shakira
 [Šakira], *2.2.1977, vlastním jménem Shakira Isabel Mebarak Ripoll, kolumbijská pop-rocková zpěvačka...

Anna K
 *4.1.1966 (Špindlerův Mlýn), vlastním jménem Lucianna Krecarová, česká zpěvačka a herečka...


bok
Potravinářství, část vepřového (bůček), telecího nebo hovězího jatečního kusu. Zahrnuje břišní (ventrální) a postranní (laterální) část těla. Hovězí bok se skládá z boku s kostí (pupečního žebra) a boku bez kosti (pupku). Bůček je silně prorostlý tukem a je na něm ponechána kůže, která se před úpravou nařezává. Používá se pro masné výrobky, například anglickou slaninu i jako výsekové maso k pečení, nadívání a dušení.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.2.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.