nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

White
 Barry, *12.9.1944 (Galveston, Texas) – †4.7.2003 (West Hollywood), vlastním jménem Barry...

Schlesinger
 [Šlezindžr], John, *16.2.1926 (Londýn, Velká Británie) – †25.7.2003 (Palm Springs, Kalifornie, USA...

Scorsese
 [Skorsísi], Martin, *17.11.1942 (Flushing, Long Island, New York, USA), americký filmový režisér...

Vávra
 Otakar, *28.2.1911 (Hradec Králové, Rakousko-Uhersko) – †15.9.2011 (Praha), významný český...

Johansson
 Scarlett, *22.11.1984 (New York, USA), vlastním jménem Scarlett Marie Johansson, americká filmová...


bok
Potravinářství, část vepřového (bůček), telecího nebo hovězího jatečního kusu. Zahrnuje břišní (ventrální) a postranní (laterální) část těla. Hovězí bok se skládá z boku s kostí (pupečního žebra) a boku bez kosti (pupku). Bůček je silně prorostlý tukem a je na něm ponechána kůže, která se před úpravou nařezává. Používá se pro masné výrobky, například anglickou slaninu i jako výsekové maso k pečení, nadívání a dušení.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.2.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.