nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Vítová
 Hana, *24.1.1914 (Praha, Rakousko-Uhersko) – †3.3.1987 (Praha, Československo), vlastním...

Temple Black
 [Templ Blek], Shirley, *23.4.1928 (Santa Monica, Kalifornie, USA), vlastním jménem Shirley Jane...

Dusilová
 Lenka, *28.12.1975 (Karlovy Vary), česká zpěvačka. Již v raném mládí vystupovala sama nebo...

McQueen
 [Mekkvín], Steve, *24.3.1930 (Beech Grove, Indiana, USA) – †7.11.1980 (Tijuana, Mexiko...

Hlas
 Ivan, *10.5.1954 (Praha), český hudebník, skladatel a zpěvák. Vyučil se knihkupcem, po...


bok
Potravinářství, část vepřového (bůček), telecího nebo hovězího jatečního kusu. Zahrnuje břišní (ventrální) a postranní (laterální) část těla. Hovězí bok se skládá z boku s kostí (pupečního žebra) a boku bez kosti (pupku). Bůček je silně prorostlý tukem a je na něm ponechána kůže, která se před úpravou nařezává. Používá se pro masné výrobky, například anglickou slaninu i jako výsekové maso k pečení, nadívání a dušení.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 8.2.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.