nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Jackson
 [Džeksn], Samuel L., *21.12.1948 (Washington, USA), vlastním jménem Samuel Leroy Jackson, americký...

Doležal
 Miroslav, *10.2.1919 (Bučovice) – †12.4.2009 (Praha), český herec a recitátor. Vystudoval...

Farrow
 [Ferou], Mia, *9.2.1945 (Los Angeles, Kalifornie, USA), vlastním jménem Maria de Lourdes Villiers...

Herz
 Juraj, *6.9.1934 (Kežmarok), filmový režisér, scenárista a herec. Vystudoval fotografii na...

Sturges
 John, *3.1.1911 (Oak Park, Illinois, USA) -†18.8.1992 (San Luis Obispo, Kalifornie, USA), vlastním...


blanšírování
[Francouzština], potravinářství, předehřívání, předváření. Je to prudký a krátkodobý záhřev (80–100 °C), například ovoce, zeleniny, k inaktivaci oxidačních enzymů a vypuzení vzduchu, popřípadě k dosažení koloidně chemických změn rostlinných pletiv. Funkční obdobou blanšírování při zpracování tukových tkání je vytavování.


 

Odkazující hesla: antioxidace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.