Pešek Ladislav, *4.10.1906 (Brno, Rakousko-Uhersko) – †13.7.1986 (Praha, Československo), vlastním...
Háša Pavel, *1.6.1929 (Praha, Československo) – †5.8.2009 (Praha, Česká republika), vlastním jménem...
Fialová Květa, *1.9.1929 (Veľké Dravce, Československo, dnešní Slovensko) – † 26.9.2017 (Čestlice...
Wood, Jr. [Vúd], Edward Davis, *10.10.1924 (Poughkeepsie, New York, USA) – †10.12.1978 (Hollywood...
Žlutý pes Česká pražská hudební rocková skupina, kterou založil v Praze v létě 1978 zpěvák, textař...
|
|
|
 |
blanšírování |
 |
[Francouzština], potravinářství, předehřívání, předváření. Je to prudký a krátkodobý záhřev (80–100 °C), například ovoce, zeleniny, k inaktivaci oxidačních enzymů a vypuzení vzduchu, popřípadě k dosažení koloidně chemických změn rostlinných pletiv. Funkční obdobou blanšírování při zpracování tukových tkání je vytavování.
|
|
|
Odkazující hesla:
antioxidace |
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor: -red- |
|
|