nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Paolini
 Christopher, *17.11.1983, americký spisovatel. Již v průběhu studia, kdy ho doma učili jeho...

HIM
 Finská hudební skupina založená roku 1993 pod názvem His Infernal Majesty, později zkrátila svůj...

Bono Vox
 *10.5.1960 (Dublin), vlastním jménem Paul Hewson, irský zpěvák a hudebník, člen skupiny U2...

Čok
 Vilém, *7.9.1961 (Mladá Boleslav), český zpěvák a hudebník. V letech 1978–1981...

Horčička
 Jiří, *27.3.1927 – †27.3.2007, český rozhlasový režisér. Už ve svých deseti letech účinkoval...


blanšírování
[Francouzština], potravinářství, předehřívání, předváření. Je to prudký a krátkodobý záhřev (80–100 °C), například ovoce, zeleniny, k inaktivaci oxidačních enzymů a vypuzení vzduchu, popřípadě k dosažení koloidně chemických změn rostlinných pletiv. Funkční obdobou blanšírování při zpracování tukových tkání je vytavování.


 

Odkazující hesla: antioxidace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.