nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Auteuil
 [Otej], Daniel, *24.1.1950 (Alžír, Alžírsko), francouzský filmový a divadelní herec. Je synem...

Jordan
 Neil, *25.2.1950 (Sligo, Irsko), irský filmový režisér, scenárista, producent a spisovatel...

Drahokoupilová
 Marie, *12.6.1941 (Praha), česká herečka. Po vystudování gymnázia v roce 1957 byla přijata na...

Děda Mládek Illegal Band
 Česká hudební skupina založená na jaře roku 1998. Její zakladatelé zpěvák Marcel Marek a ...

Spielberg
 Steven, *18.12.1947 (Cincinnati, Ohio, USA), americký filmový režisér, scenárista, producent a ...


blanšírování
[Francouzština], potravinářství, předehřívání, předváření. Je to prudký a krátkodobý záhřev (80–100 °C), například ovoce, zeleniny, k inaktivaci oxidačních enzymů a vypuzení vzduchu, popřípadě k dosažení koloidně chemických změn rostlinných pletiv. Funkční obdobou blanšírování při zpracování tukových tkání je vytavování.


 

Odkazující hesla: antioxidace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.