nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Penn
 Arthur, *27.9.1922 (Filadelfie, Pensylvánie, USA) – †28.9.2010 (New York, USA), americký...

White
 Barry, *12.9.1944 (Galveston, Texas) – †4.7.2003 (West Hollywood), vlastním jménem Barry...

Annaud
 Jean-Jacques, *1.10.1943 (Juvisy-sur-Orge, dep. Essonne, Francie), francouzský filmový režisér...

Redford
 Robert, *18.8.1937 (Santa Monica, Kalifornie), vlastním jménem Charles Robert Redford jr., významný...

McCartney
 [Mekártny], James Paul, Sir, *18.6.1942 (Liverpool), britský zpěvák, kytarista a skladatel...


blanšírování
[Francouzština], potravinářství, předehřívání, předváření. Je to prudký a krátkodobý záhřev (80–100 °C), například ovoce, zeleniny, k inaktivaci oxidačních enzymů a vypuzení vzduchu, popřípadě k dosažení koloidně chemických změn rostlinných pletiv. Funkční obdobou blanšírování při zpracování tukových tkání je vytavování.


 

Odkazující hesla: antioxidace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2019, OPTIMUS s.r.o.