nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Fonda
 Henry, *16.5.1905 (Grand Island, Nebraska, USA) – †12.8.1982, vlastním jménem Henry Jaynes...

Bowie
 David, *8.1.1947 (Londýn) – †10.1.2016 (New York), vlastním jménem David Robert Jones, britský...

Aaliyah
 *16.1.1979 (Brooklyn) – †25.8.2001 (Bahamy), plným jménem Aaliyah Dana Haughton, americká...

Fiala
 Karel, *3.8.1925 (Ostrava), český herec a zpěvák (tenor). Vyučen kominíkem, studoval operní...

Kinski
 Klaus, *18.10.1926 (Sopoty, Polsko) – †23.11.1991 (Lagunitas, Kalifornie, USA), vlastním...


blanšírování
[Francouzština], potravinářství, předehřívání, předváření. Je to prudký a krátkodobý záhřev (80–100 °C), například ovoce, zeleniny, k inaktivaci oxidačních enzymů a vypuzení vzduchu, popřípadě k dosažení koloidně chemických změn rostlinných pletiv. Funkční obdobou blanšírování při zpracování tukových tkání je vytavování.


 

Odkazující hesla: antioxidace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.