nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Babka
 Václav, *11.8.1927 (Praha, Československo) – †1.7.2010 (Olomouc, Česká republika), český...

Pražský výběr
 Česká hudební skupina vzniklá roku 1976 jako odnož Pražského Big Bandu. První období čistého jazz...

Carlyle
 [Karlajl], Robert, *14.4.1961 (Glasgow, Skotsko, Velká Británie), britský filmový a televizní...

Binoche
 [Binoš], Juliette, 19.3.1964 (Paříž, Francie), francouzská filmová herečka. Pochází z divadelní...

Hudba Praha
 Česká hudební skupina vzniklá v roce 1981 pod názvem Jasná páka jako seskupení hudebníků kolem...


blanšírování
[Francouzština], potravinářství, předehřívání, předváření. Je to prudký a krátkodobý záhřev (80–100 °C), například ovoce, zeleniny, k inaktivaci oxidačních enzymů a vypuzení vzduchu, popřípadě k dosažení koloidně chemických změn rostlinných pletiv. Funkční obdobou blanšírování při zpracování tukových tkání je vytavování.


 

Odkazující hesla: antioxidace
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 29.5.2006
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2017, OPTIMUS s.r.o.