nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Liška
 Pavel, *29.1.1972 (Liberec, Česká republika), český divadelní, filmový a televizní herec. Je...

Greenhorns
 Česká hudební country skupina založená roku 1965 výtvarníky Janem Vyčítalem a Marko Čermákem...

Genz
 Ruben Henrik, *7.11.1959 (Gram, Jižní Jutsko, Dánsko), dánský filmový a televizní režisér...

Ondříček
 Miroslav, *4.11.1934 (Praha, Československo) – †28.3.2015 (Praha), významný český kameraman...

Haas
 Hugo, *18.2.1901 (Brno, Rakousko-Uhersko) – †1.12.1968 (Vídeň, Rakousko), významný český...


kvas
Potravinářství,
a) Lidový ruský nápoj z obilí nebo ovoce.
b) Meziprodukt podléhající záměrnému kvašení, například kvas lihový, mléčný, citrónový, drožďařský. Kvas v pivovarství je mladina, v octářství ředina nebo nálev.
c) Meziprodukt výroby chleba. Kypřící a kyselící prostředek (těsto) obsahující bakterie které vytvářejí organické kyseliny, a kvasinky produkující oxid uhličitý.
d) Hodokvas, hostina.


 

Odkazující hesla: omládek, vedení kvasu
Vytvořeno: 12.10.2000
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2019, OPTIMUS s.r.o.